Borstprothesen zijn er in diverse maten en modellen. Ze hebben allemaal een siliconen vulling. Dit zorgt voor een natuurlijk zacht gevoel. De borstprothese neemt de temperatuur aan van het lichaam. De prothese heeft een gemiddeld gewicht van een natuurlijke borst in die grootte. Dit is van belang voor het evenwicht tussen beide zijden van het lichaam. De prothese kan los in de bh gedragen worden of met een hoesje in de bh.

Symmetrische borstprothese
Symmetrische borstprothese
A-Symmetrische borstprothese
A-Symmetrische borstprothese

Voor dames met schouder en/of rugklachten zijn er borstprothesen met een lager gewicht, de light borstprothesen. Een voordeel is dat de schouder en rug ontlast wordt. Vooral voor dames met een grote cupmaat is dit van belang. Het is echter wel belangrijk dat het verschil van gewicht tussen de borstprothese en de behouden borst niet te groot wordt. Het natuurlijk evenwicht wordt bij een te groot verschil verstoord en heeft in de loop der tijd invloed op de lichaamshouding. Er kan een scheve lichaamshouding ontstaan die rug en nek klachten kan veroorzaken.

Wij hebben een groot assortiment borstprothesen en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. 

De contact borstprothese kleeft met een huidvriendelijke laag aan het lichaam. De prothese blijft door de plaklaag goed op zijn plaats zitten en geeft minder druk op de schouder. Deze borstprothese is dus heel geschikt voor vrouwen met nek en schouderklachten. U kunt de contact borstprothese vrijblijvend bij ons passen, u kunt dan zelf ervaren hoe de borstprothese aanvoelt. Amoena, de leverancier van deze prothese biedt u de mogelijkheid de borstprothese drie maanden uit te proberen. Bevalt de bortsprothese u niet dan ruilt u deze voor een gewone prothese. (De plakprothese adviseren wij aan te schaffen een jaar na de operatie het operatiegebied is anders nog te kwetsbaar)

Amoena Zelfdragende contact prothese
Amoena Zelfdragende contact prothese
Amoena Contact - Achterkant
Amoena Contact - Achterkant

De direct borstprothese van Silima

De zelfklevende borstprothese van Silima biedt een aantal voordelen. De plaklaag wordt in de vorm van een losse plak pad op de borstprothese aangebracht. De pad kan makkelijk weer van de prothese afgehaald worden. Dit biedt u de mogelijkheid de borstprothese ook los in de bh of in een bh met een hoesje te dragen. De plak pad gaat ongeveer een half jaar mee, de pads zijn per set van drie verkrijgbaar. De meeste verzekeraars vergoeden deze borstprothese de pads worden deels of geheel vergoed als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten.Informeert u bij uw verzekeraar.

Dames die een borstbesparende operatie hebben ondergaan, hebben vaak een verschil van maat tussen beide borsten gekregen. Hiervoor hebben wij deelprotheses in huis. Met deze gedeeltelijke borstprotheses kunnen we het maatverschil tussen beide borsten opheffen. Ook deze protheses zijn met een plaklaag verkrijgbaar.

Maatverschil tussen beide borsten

Vaak wordt niet de gehele borst weggenomen tijdens een borstoperatie. Het verschil wordt operatief hersteld via een implantaat of reconstructie van de geopereerde borst. 

Soms is het volume verschil tussen de gezonde borst en de borst die geopereerd is zo klein dat het de eerste jaren niet opvalt in je bh en bovenkleding. Vaak ontstaat er wel een groot verschil naarmate de jaren vorderen. Een vrouwenlichaam verandert in de verschillende levensfasen en de buste veranderd mee. 

Een borstverschil kan de symmetrie van je lichaamssilhouet verstoren. Het verschil kan storend zichtbaar worden in je kleding. Is dit bij u het geval? Er is een oplossing, wij kunnen de symmetrie herstellen met speciaal daarvoor ontworpen deelprothesen. Deze deelprothesen worden ook door uw verzekering vergoed, het enige wat u nodig heeft is een verwijzing van uw huisarts dat er maatverschil is ontstaan na een borstoperatie.

Zwemprothesen

Zwemt u veel? Wij hebben voor u speciale zwem prothesen. Deze prothesen zijn lichter dan gewone prothesen zodat ze goed blijven zitten in het badpak. Een gewone prothese is meestal te zwaar om mee te zwemmen de symmetrie is in de badkleding dan niet gelijk. De meeste verzekeraars vergoeden de zwemprothese niet. Indien u op medische indicatie therapeutisch moet zwemmen zijn sommige verzekeraars bereid de zwemprothese te vergoeden. U moet dit dan eerst aanvragen, informeert u bij uw verzekeraar.

Zwemt u slechts incidenteel ? Dan voldoet de watten prothese die u in het ziekenhuis krijgt ook prima. De watten in deze noodprothese zijn geen gewone watten maar filter watten die ook in aquaria gebruikt worden. Zij nemen geen vocht op. Deze nood prothesen hebben wij ook voor u in huis.